نقشه سیاسی کشور
کشور جامائیکا
نقشه جغرافیایی کشور جامائیکا
درباره کشور جامائیکا
اطلاعات کلی کشور جامائیکا
پایتخت: کینگستون
نوع حکومت: دموکراسی
مذهب: کلیسای خدا ( 17% )، انگلیکن ( 10% )، باپتیست، کاتولیک رومی
زبان رسمی: انگلیسی
واحد پول: دلار جامائیکا(Jamaican dollar)
امید طول عمر: 73/8 سال
جمعیت: 2,713,130نفر (July 2004 est.)
به نقل از آکاایران، جامائیکا کشوری است جزیره ای در دریای کارائیب و پایتخت آن کینگستون است. این کشور ۱۰.۹۹۰ کیلومتر مربع وسعت داشته و جمعیت آن در سال ۲۰۱۲ حدود ۲ میلیون و ۸۸۹ هزار نفر بوده است. جامائیکا سومین کشور پرجمعیت انگلیسی زبانقاره آمریکا است و در سال ۱۹۶۲ استقلال خود را از بریتانیا دریافت کرد.
جغرافیا
زمینهای پست ساحلی فلاتهای سنگ آهکی ( موسوم به « کاکپیت کانتری » ) و کوههای مرکزی را احاطه کرده است. پایتخت جامائیکا شهر کینگستون با ۶۵۱،۸۸۰ نفر جمعیت می باشد. مساحت جامائیکا ۱۱٬۱۰۰ کیلومتر مربع و جمعیت آن ۲٬۸۰۴٬۳۳۲ نفر می باشد. زمینهای پست، استوایی و بارانی است؛ ارتفاعات خنکتر و مرطوبتر است. جامائیکا در معرض توفند قرار دارد.
شهرهای مهم: اسپانیش تاون, مونتیگوبِی
مساحت: 10,991 کیلومتر مربع
خط ساحلی: 1,022کیلومتر
مختصات جغرافیایی: 18 درجه و 15 دقیقه شمالی و 77 درجه و 30 دقیقه غربی
تاریخ
در سال ۱۴۹۴، کریستوف کلمب دریانورد اسپانیایی جامائیکا را کشف نمود و نام آنرا سانتیاگو گذاشت. از اوایل قرن ۱۶ سیل مهاجرت اسپانیایی تباران به جامائیکا آغاز شد. جامائیکا تا سال ۱۶۵۵ تحت تسلط اسپانیا بود، از آن پس جامائیکا به دست بریتانیا افتاد و تا سال ۱۹۶۲ مستعمرهٔ بریتانیا بود. جامائیکا در قرن هفدهم مستعمرة بریتانیا شد. در دهة 1930، مشکلات شدید اجتماعی و اقتصادی منجر به شورش و آگاهی سیاسی گشت. از زمان استقلال در 1962 قدرت به تناوب در دست حزب ملی خلق ( رادیکال ) - به رهبری مایکل منلی - و حزب محافظه کارتر کارگر - با رهبرانی از جمله سر الکزاندر باستامنته و ادوارد سیاگا - بوده است.
حکومت و سیاست
60 عضو مجلس نمایندگان برای دورهای پنج ساله با رأی تمامی افراد بالغ انتخاب میگردند. 21 عضو مجلس سنا بنا به توصیة نخستوزیر و رهبر مخالفان انتصاب میشوند. ملکة بریتانیا حکمران جامائیکا نیز هست و نمایندة او، فرماندار کل، شخصی را به نخستوزیر انتصاب میکند که از پشتیبانی اکثریت در مجلس نمایندگان برخوردار است. نخستوزیر نیز شورای وزیرانی را انتصاب میکند که به مجلس نمایندگان پاسخگوست. در جامائیکا رفراندومی برگزار شد و همهٔ ساکنان جزیره به استقلال رای دادند، در ۶ آگوست ۱۹۶۲، جامائیکا از بریتانیا اعلام استقلال کرد. اولین نخست وزیر جامائیکا، مایکل مانلی از حزب سوسیالست خلق نام داشت که در سال ۱۹۷۲ قدرت را در دست گرفت.
اقتصاد
واحد پول جامائیکا، دلار با واحد جزء (سنت) نام دارد. از جمله اقلام صادراتی جامائیکا می توان به، آلومینیوم، بوکسیت، شکر، موز، قهوه و پوشاک اشاره کرد. جامائیکا از اعضای کشورهای مشترک المنافع می باشد.کشاورزی نقطة اتکاء اقتصاد است و نیشکر و موز محصولات عمدة آن میباشد. جامائیکا یکی از بزرگترین صادرکنندگان بوکسیت درجهان است. صنعت توریسم درآمد مهم ارز خارجی به حساب میآید.
درادامه، آکاایران تصاویری از مناطق دیدنی و گردشگری کشور جامائیکا را برای شما آماده کرده است. با ما همراه باشید.
سقوط رودخانه داون (dunns river falls)
اماکن دیدنی جامائیکا
مناطق دیدنی جامائیکا
مناطق دیدنی جامائیکا
مناطق گردشگری جامائیکا
پارک دلفین جامائیکا (dolphin cove jamaica)
مناطق گردشگری جامائیکا
اماکن دیدنی جامائیکا
اماکن دیدنی جامائیکا
دیدنی های جامائیکا
کوهستان آبی (blue mountains jamaica)
کشور جامائیکا
مناطق گردشگری جامائیکا
مناطق دیدنی جامائیکا
درباره کشور جامائیکا
سالن سفید جادوگر گل رز (white witch of rose hall)
دیدنی های جامائیکا
دیدنی های جامائیکا
اماکن دیدنی جامائیکا
مناطق گردشگری جامائیکا
موزه باب مارلی (bob marley museum)
مناطق دیدنی جامائیکا
مناطق گردشگری جامائیکا
مناطق دیدنی جامائیکا
دیدنی های جامائیکا
امیدواریم از این اماکن دیدنی کشور جامائیکا لذت کافی را برده و سفر خوشی را برای شما آرزو میکنیم.
گردآوری: جهانگردی آکا